| 15.04.2024

Cele Mai Bune Imprimante Pentru Acasă

Nea Plăcut te ajută să găsești cea mai bună imprimantă pentru acasă.
de Șerban Giurgi

Cele mai bune imprimante pentru acasă sunt acele imprimante suficient de versatile încât să poată satisface toate nevoile unei familii. Cele mai bune imprimante au cartușe cu toner ieftine, oferă o calitate bună a imaginii și un timp de printare scurt.

Prezența unei imprimante în casa sau biroul dumneavoastră vă poate avantaja enorm. Dacă munca vă obligă să faceți des drumuri la xerox sau dacă aveți dificultăți în alocarea unui timp suficient, pentru a printa proiectele celor mici pentru școală, puteți beneficia de ușurința oferită de o imprimantă, potrivită nevoilor dumneavoastră.

Chiar dacă aveți nevoie doar de abilitatea de a printa, ori sunteți interesați și de un model care poate scana sau xeroxa, piața actuală este plină de oferte. Acestea pot fi mai greu de diferențiat, mai ales dacă nu aveți experiență. Din fericire, editorii noștri vă sar în ajutor, cu lista celor mai bune oferte de imprimante, pentru casa dumneavoastră. Fie că plănuiți să o utilizați zilnic, săptămânal sau doar din când în când, pentru fotografii sau muncă, există o imprimantă ideală pentru nevoile fiecăruia.

Cele Mai Bune Imprimante în 2024

Brother HL-L2312D – Recomandarea Nea Plăcut

Pantum P3010DW – Ușor de Instalat

HP Deskjet 5075 – Multifunctională

HP Deskjet 2630 – Buget Redus

Xerox Phaser 3020 – Laser

Canon PIXMA TS6150 – Pentru Fotografii

Ore de cercetare

14

Ore de Cercetare

731

Reviewuri Evaluate

289

Produse Comparate

01

Brother HL-L2312D – Recomandarea Nea Plăcut

Cea mai bună imprimantă pentru acasă este Brother HL-L2312D, o imprimantă laser monocrom A4, care printează la o viteză de 30 pagini pe minut, la o rezoluție de 2400 x 600 dpi. Această rezoluție te asigură de faptul că toate documentele pe care le vei printa vor fi clare și lizibile. Iar pentru o bună funcționare a dispozitivului, producătorii recomandă un volum lunar de până la 2000 de pagini.

Brother HL-L2312D are o capacitate de intrare de maximum 250 coli și o capacitate de ieșire de 150 coli, la o greutate de 60 – 163 g/mp, ceea ce o face potrivită atât pentru birou, cât și pentru acasă.

Acest model de imprimantă este compatibil cu toate sistemele de operare: Windows, Mac OS, Linux. Un mic dezavantaj ar putea fi reprezentat de interfață, imprimanta Brother fiind un model cu fir. Cu o interfață de conectare Hi-Speed USB 2.0, dispozitivul nu îți permite să te conectezi prin intermediul unei aplicații mobile dedicate, de unde să poți printa chiar și de la distanță. Atenție la consumabile: Brother HL-L2312D funcționează doar pe bază de toner, iar singurele modele compatibile sunt Brother TN-2411 și TN-2421.

02

Pantum P3010DW – Ușor de Instalat

O altă imprimantă foarte bună pentru acasă este Pantum P3010DW, o imprimantă laser monocrom A4 perfectă pentru acasă, având în vedere faptul că procesul de instalare se face foarte rapid și ușor. În plus, până și reumplerea cartușului este extrem de simplă, trebuie doar să scoți dopul și să adaugi toner. O poți așeza oriunde, date fiind dimensiunile reduse și formatul compact.

Calitatea imprimării este destul de bună, deoarece rezoluția de printare este de 1200 x 1200 dpi. Obții documentele de care ai nevoie în doar 7,8 secunde de când ai pornit imprimanta; este un timp rezonabil datorat procesorului de 350 MHz. Dacă ai mai multe foi de printat, nu va fi nevoie să aștepți prea mult, deoarece Pantum P3010DW imprimă cu o viteză de 30 pagini pe minut.

Avantajul este că te poți conecta la imprimanta Pantum P3010DW printr-o aplicație mobilă, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, ca să poți printa direct de pe telefon sau tabletă. Acest lucru se datorează opțiunilor de conectare prin Wi-Fi și NFC, dar ai la dispoziție și opțiunile prin USB sau la rețea.Pantum P3010DW este simplu de utilizat pentru că faci toate operațiunile direct de pe ecranul LCD LED.

03

HP Deskjet 5075 – Multifuncțională

HP Deskjet 5075

Cea mai bună imprimantă multifunctională este HP Deskjet 5075, un model echilibrat care poate îndeplini nevoile generale de printare cu un randament impresionant având în vedere prețul redus pentru care poate fi achiziționată. Este o imprimantă foarte bună pentru acasă mai ales dacă printați des imagini și poze.

Poate printa atât color cât și alb-negru la o viteză satisfăcătoare, vine și cu un mod silențios pentru a nu deranja excesiv, însă activarea modului mărește timpul necesar pentru printare. În cazul documentelor cu multe pagini, modelul adaptează automat viteza de printare pentru a îndeplini într-un timp cât mai scurt comanda plasată. HP Deskjet 5075 poate îndeplini multiple sarcini, aceasta poate printa, copia și scana. Aceste taskuri pot fi inițiate de pe ecranul LCD de 5.5 cm sau de pe orice device conectat la aceeași rețea wireless prin aplicația „HP Smart”. Puteți deci transmite direct de pe telefon fișiere sau poze pentru printat, inclusiv din iCloud, Google Drive sau de pe social media.

Dimensiunea modelului și prețul nu reflectă întreg arsenalul de feature-uri oferit. Acesta poate printa și pe ambele părți, lucru realizat automat în cazul documentelor mari. Totodată dacă achiziționați hârtie lucioasă puteți printa fotografii. Culorile sunt vii și calitatea per total este impresionantă.

În cazul în care căutați o imprimantă ceva mai versatilă, potrivită pentru casă, cu toate avantajele unui model modern, toate acestea la un preț extraordinar, atunci poate că HP Deskjet 5075 este răspunsul potrivit pentru dumneavoastră.

04

HP Deskjet 2630 – Buget Redus

HP Deskjet 2630

Cea mai bună imprimantă ieftină este HP Deskjet 2630, alegerea potrivită pentru cei care vor pur și simplu o imprimantă de buget care poate să asigure necesitățile minime în materie de print. Dacă nu aveți așteptări prea ridicate din partea imprimantei căutate, dar aveți totuși nevoie de una în casă, acest model poate fi ceea ce căutați.

Acest produs este, în ciuda categoriei de preț, destul de impresionant. Mulți competitori direcți nu sunt capabili să scaneze sau să printeze color. Copierea materialelor este destul de greoaie (6 ppm pentru alb-negru și 3 ppm pentru color) însă posibilă. Acest aspect se aplică în mai multe privințe în cazul acestui model, lucru la care ne putem aștepta întrucât nu vorbim de o imprimantă de top, ci mai degrabă de o alternativă prietenoasă pentru buget și casă.

Dacă nu căutați să printați documente mari în timp scurt, iar utilizarea imprimantei nu reprezintă o nevoie cotidiană, ci mai degraba una ocazională în viața dumneavoastră, atunci HP Deskjet 2630 poate să vă fie de ajutor. Vine cu posibilitatea de a vă conecta wireless, chiar și prin intermediul mobilului prin aplicația „HP All-in-One Printer Remote” din care puteți opera imprimanta de la distanță. Dacă primiți un document important pe mail, puteți să începeți printarea lui imediat, direct din telefon.

Modelul este de dimensiuni reduse, timpul necesar pentru printare este mai lung față de restul imprimantelor din listă, în medie printează 7.5 pagini pe minut (poate atinge și 20 pentru documentele mari) pentru alb-negru și 5.5 pagini pe minut când vine vorba de color. 

Timpul îndelungat de execuție a comenzilor poate fi deranjant dacă aveți nevoie foarte rapid de materialele în cauză. Dar dacă nu întâmpinați astfel de situații, în care să fiți presați de timp, atunci nu trebuie să vă faceți griji. HP Deskjet 2630 încearcă să ofere cât mai multe servicii în schimbul prețului scăzut, nu se mișcă foarte rapid, dar dacă nu aveți astfel de cerințe, va reuși să vă mulțumească.  

05

Xerox Phaser 3020 – Laser

Xerox Phaser 3020

Cea mai bună imprimantă laser este Xerox Phaser 3020. Aceasta aduce într-un design simplu, oarecum retro, o capacitate impresionantă. Deși poate doar să listeze, face acest lucru cu ușurință, calitativ și rapid.

Primele imprimante apărute au fost cele cu laser. Acestea au continuat să evolueze și au ajuns în punctul în care pot lua o formă compactă și în ciuda acestui fapt, încă să fie capabile de un work-load ridicat, fără probleme. Un exemplu al aceste evoluții, Xerox Phaser 3020, reușește să livreze cu ușurință 20 ppm pentru un timp îndelungat, fiind de altfel o imprimantă specializată monocrom (alb-negru). Acesta oferă în schimbul feature-ului de printat color, o capacitate ridicată de printare alb-negru.

Vine cu cablu USB pentru Desktop și este compatibilă cu o largă varietate de sisteme de operare (Ubuntu, Linux, Windows XP/7/8/10). Tonerul se consumă cam rapid, dar dacă nu plănuiți să o utilizați foarte des va ține mulțumitor de mult.

Imprimanta este ușor de instalat, spre diferență de alte firme alți concurenți de la xerox chiar au reușit să facă procesul de pregătire a imprimantei lipsit de neplăceri. Deși Xerox Phaser 3020 nu poate să vă ajute cu scanatul sau xeroxatul, reușește să fie de încredere pentru singurul său scop, să printeze clar și rapid. 

06

Canon PIXMA TS6150 – Pentru Fotografii

Canon PIXMA TS6150

Canon PIXMA TS6150 este o imprimantă ideală pentru listarea de fotografii. Are o rezoluție superioară față de alte modele din categoria sa de preț și asta îi permite să scoată imagini extrem de clare, de o calitate superioară.

Cei de la Canon au reușit să creeze o imprimantă discretă, potrivită pentru birou, cu un preț destul de tentant. PIXMA TS6150 vine cu un ecran touchscreen de 7.5 cm, înconjurat de butoane intuitive care fac navigarea prin diversele sale meniuri ușoară. Poate fi folosită și pentru scanat sau xeroxat și după cum vă puteți aștepta, vă puteți conecta și prin Wi-Fi. Alternativ puteți folosi Bluetooth sau aplicația „Canon PRINT” de pe telefonul mobil. Deci puteți trimite documente pentru a fi printate direct din cloud ( Apple AirPrint, Google Cloud Print) sau de pe smartphone.

Are 5 cartușe individuale de cerneală și o viteză de 15 ppm (alb-negru) și respectiv 10 ppm (color). În cazul xeroxarii are o capacitate de 6.5 ppm cu o claritate înaltă ce dispune și de opțiunea de zoom (până la 400%). Deci îndeplinește cu succes și fără efort fiecare aspect al imprimantelor multifuncționale, însă la capitolul printării de fotografii reușește clar să ia primul loc. Dispune de paletă de culori extrem de variată și astfel fotografiile printate sunt de o calitate impresionantă.

Dacă pe lângă sarcinile comune cerute de la o imprimantă ați solicita și printarea de fotografii, fie pentru un album de familie sau doar să creați o copie fizică a amintirilor din calculator, atunci PIXMA TS6150 ar putea fi produsul ideal pentru dumneavoastră. 

Întrebări și Răspunsuri

11 Voturi

De ce trebuie tinut cont la achizitia unei imprimante?

Răspunde
11
Nea Plăcut

Selectarea unei imprimante pentru acasă poate fi dificilă, având în vedere cantitatea mare de opțiuni de pe piață, fără a mai menționa termenii dificili care complica procesul și mai tare. De aceea am creat un ghid rapid pentru selectarea unei imprimante, cu explicații simple despre unii dintre cei mai comuni termeni și recomandări care vor deservi majoritatea utilizatorilor.

Cu jet de cerneală (inkjet), laser sau foto?

Imprimantele cu jet de cerneală color reprezintă cea mai mare parte a pieței, pur și simplu pentru că pot imprima aproape orice: eseuri, diagrame sau fotografii lucioase. Imprimantele cu jet de cerneală de astăzi au devenit suficient de rapide pentru a concura sau chiar depăși variantele cu laser.

Imprimantele laser sunt în continuare o opțiune bună pentru birouri, atunci când cea mai mare parte a imprimarilor este monocrom. În cea mai mare parte, imprimantele laser monocrome pot fi achiziționate la prețuri accesibile, oferă o viteză bună de imprimare și oferă imprimări la un cost pe pagină mai mic decât un jet de cerneală color. Totuși, trebuie să decideți dacă vreți să renunțați la flexibilitatea pe care o oferă o imprimantă color.

Pentru uz casnic, o unitate multifuncțională este cea mai indicată, nu numai pentru că este mai ieftină decât achiziționarea unei imprimante și a unui scaner autonom, dar și pentru economisirea spațiului.

Dacă principalul scop pentru achiziționarea unei imprimante este imprimarea fotografiilor pe hârtie, luați în considerare o imprimantă foto dedicată (cu o singură funcție). Deși imprimantelor foto le lipsește flexibilitatea, calitatea tipăriturilor este de obicei mai bună și adesea rivalizează sau depășește calitatea a ceea ce ați primi la un magazin de profesie.

Costuri de aprovizionare

Cercetați costurile de înlocuire înainte de a cumpăra orice imprimantă pentru a ști ce pret veți plăti atunci când cartușele inițiale se vor termina. În funcție de cât de des intenționați să imprimați, poate renta să cumpărați o imprimantă mai scumpă, compatibila cu o linie mai ieftină de cartușe. De asemenea, analizați posibilitatea de a vă umple propriile cartușe, ceea ce poate reduce costurile semnificativ. Rețineți, însă, că furnizorii de imprimante adaugă acum cipuri minuscule la cartușele lor, care urmăresc cerneala sau viața tonerului, pentru a face mai dificilă reumplerea.

Duplexare (imprimare sau scanare pe două fețe)

Duplexarea se referă la imprimarea sau scanarea ambelor părți ale paginii, fără a fi necesar să intoarceti manual pagina. Multe dispozitive all-in-one cu alimentator automat de documente (ADF) pentru scanner au de asemenea funcția de duplexare, ceea ce vă permite să scanați ambele părți ale paginii pe măsură ce documentul se alimentează prin ADF.

Conectivitate

Astăzi, aproape fiecare dispozitiv de imprimare oferă mai multe opțiuni de conectare. USB este interfața standard de ani buni și fiecare computer are mai multe porturi USB. Deoarece USB este, în general, o conexiune directă scurtă, imprimanta v-a trebuie să fie amplasată lângă computer sau laptop.

Majoritatea imprimantelor moderne pot fi acum partajate de mai multe dispozitive prin rețeaua de internet de acasă, fie printr-un cablu conectat direct la router, sau wireless. O conectivitate sporită, în general, vine însoțită și de un preț mai ridicat.

Viteză, rezoluție și calitatea culorilor

Pentru un producător de imprimante era destul de ușor să facă afirmații grandioase cu privire la cât de rapide sunt imprimantele lor sau la ceea ce vă puteți aștepta în ceea ce privește randamentul paginii de la un cartuș de cerneală sau de toner. Astăzi, însă, aproape toți furnizorii folosesc un set standardizat de teste, dezvoltate și licențiate de către Organizația de Standarde Internaționale. Utilizați aceste specificații ca bază pentru a compara un dispozitiv cu altul.

În final, înainte de a cumpăra o imprimanta, citiți recenzii și evaluări independente și, dacă este posibil, consultați printuri reale într-un magazin, pentru a decide care este este mai bună imprimantă pentru dumneavoastră.

Vezi toate răspunsurile
9 Voturi

Cum pot conecta o imprimanta la Wi-Fi?

Răspunde
9
Nea Plăcut

Pentru a conecta o imprimanta la Wi-Fi consultați manualul de utilizare al imprimantei. În funcție de modelul imprimantei, vechimea acesteia și modalitatea de achizitionare, manualul de utilizare poate fi pe un CD, pe un stick USB, sau online (pe mail sau pe site-ul producatorului).

Dacă totuși nu aveți acces la un manual de utilizare, puteți încerca conectarea cu ajutorului expertului de “Adaugare imprimantă” : 

  1. Faceți clic pe butonul Start de pe computerul dvs., apoi faceți clic pe Panou de control, apoi pe Dispozitive și imprimante.
  2. Faceți clic pe Adăugare imprimantă.
  3. În expertul Adăugare imprimantă, faceți clic pe Adăugați o imprimantă de rețea, fără fir sau Bluetooth.
  4. Urmăriți pașii din expertul Adăugare imprimantă.

Dacă nici asta nu funcționează, va sfatuim sa luati legatura cu producătorul imprimantei.

Vezi toate răspunsurile
6 Voturi

Câte pagini pot imprima cu un cartuș plin?

Răspunde
6
Nea Plăcut

Numărul de pagini pe care un cartuș plin le poate printa este, în medie, între 350 și 750. Acest număr de pagini depinde foarte mult de brandul cartușului, volumul de cerneala stocat și tipul de cerneala folosit. De exemplu, un cartus ieftin, cu un volum mic de stocare și cu o cerneala obișnuită poate printa chiar și mai puțin de 350 de pagini, pe cand un cartus de renume, cu cerneala high-yield, poate printa chiar și 2000 de pagini pana sa se termine. 

Vă sugerăm să căutați review-uri specifice pentru cartușele pe care doriți să le cumpărati, tinand seama că un cartuș care poate printa minim 500 de pagini este un cartuș bun. 

Vezi toate răspunsurile
2 Voturi

Cum pot reincarca tonerul unui cartus de imprimanta?

Răspunde
2
Nea Plăcut

Pentru a reincărca un cartus de imprimantă veți avea nevoie de cerneală pentru imprimantă, o seringă de 1ml și cartusul gol de la imprimanta dumneavoastră. Cerneala de imprimanta o puteți găsi la majoritatea librăriilor și magazinelor de print, iar ca un sfat: cu cat acul seringii este mai mic, cu atat reincărcarea cartusului v-a fi mai ușoară. Mai jos am enumerat pașii pe care trebuie să-i parcurgeți. 

Pași Pentru Reincarcarea Tonerului:

  1. Asigurati-va ca aveti toate materialele necesare
  2. Pregatiti un spațiu de lucru (procesul poate face destul de multă mizerie)
  3. Trageți încet cerneală în seringă și injectați-o în gaura cartusului.
  4. Curatati cartusul de cerneala scursă sau alte mizerii

Asta este tot! Acum aveți un cartus plin, gata pentru următoarele câteva sute de foi.

Vezi toate răspunsurile

Related Posts

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi

Șerban Giurgi este editor și fondator la Nea Plăcut. Este pasionat de tech și produse electronice, dar în special de audio, gaming și tot ce ține de biroul de acasă. În facultate a lucrat part-time ca tehnician de sunet, iar în prezent majoritatea timpului liber îl petrece testând cele mai noi produse electronice.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*Prin crearea contului pe acest site, sunteti de acord cu termenii si conditiile si Politica de confidentialitate.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.